Садовий: лист ФФУ із пропозицією дискваліфікувати "Арену Львів" - зрада

Вівторок, 5 листопада 2013, 10:58

Лист віце-президента Федерація футболу України Сергій Стороженка до ФІФА з пропозицією позбавити "Арену Львів" права приймати матчі з міжнародним статусом є зрадою.

Про це написав міський голова Львова Андрій Садовий у своєму блозі на "Українській правді", коментуючи інформацію про те, що віце-президент ФФУ Сергій Стороженко написав листа до ФІФА в якому сам запропонував, аби "Арену Львів" позбавили права приймати матчі з міжнародним статусом.

"Звичайно, Федерація футболу України це громадська організація і мені не личить втручатись в її діяльність, а також давати свої кадрові поради. Але коли дії окремих її чиновників спричиняють удар по міжнародному іміджу Львова, а також України, то це мій обов'язок", - зазначає він.

"Я пригадую чудову атмосферу на самому стадіоні під час гри 6 вересня. Дуже толерантне ставлення до гостей – збірної Сан-Марино. Коли пролунав гімн цієї маленької країни весь 34-тисячний стадіон аплодував. З поваги до хлопців, які не маючи практично жодних шансів на перемогу, захищають честь своєї держави", - нагадав мер.

"Так, були певні інциденти на трибунах (кілька фаєрів, хлопчина у футболці з номером "88" – ФІФА потрактувала це як "Heil Hitler" – і так далі), в яких були задіяні одиниці. Вони завжди трапляються на футбольних матчах. 34 тисячі вболівальників, а тим більше все місто, вся держава, не можуть відповідати за дії кількох осіб, серед яких можливо були й провокатори", - вважає Садовий.

"А потім з'явилась інформація про початок дисциплінарного розслідування і згодом дуже жорстке рішення ФІФА щодо України та, особливо, щодо Львова. Було дивне відчуття, що щось тут не так. На стадіонах Європи трапляються набагато серйозніші інциденти але 5-річною дискваліфікацією ніхто ще не був покараний", - пише він.

Мер Львова зазначає, що "тепер все стало на свої місця".

"Це зрада, пані і панове. Саме так це і варто трактувати. А ми і далі будемо боротись за свою честь і свої права. Львів був є і буде опорою українського футболу, як зрештою і опорою Української Справи загалом", - підсумував він.

Українська правда