Опозиція зареєструвала альтернативний законопроект про прокуратуру

Вівторок, 5 листопада 2013, 16:24

Три опозиційні фракції в парламенті зареєстрували проект закону №3541-1 "Про прокуратуру", який є альтернативним президентському.

Про це повідомив один з авторів документу голова комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, депутат від фракції "УДАР" Віктор Чумак.

Він поінформував, що до авторського колективу увійшли три лідери опозиційних фракцій – Віталій Кличко, Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок та депутати Валерій Карпунцов, Наталія Агафонова ("УДАР"), Павло Петренко, Андрій Кожем’якін ("Батьківщина") і "свободівець" Олег Махніцький.

"Цим проектом закону ми радикально зменшуємо можливості для політичного тиску на прокуратуру з боку органів державної влади, нарешті приводимо діяльність прокуратури у відповідність з Конституцією та рекомендаціями Ради Європи, а також суттєво скорочуємо кількість прокурорів", - цитує Чумака його прес-служба.

За словами "ударівця", на відміну від проекту, поданого Януковичем, даний проект "не залишає для прокуратури прихованих можливостей втручатись у діяльність органів влади та бізнесу, а для керівництва прокуратури – маніпулювати своїми повноваженнями для того аби "поховати" будь-яку справу".

Українська правда