Міносвіти вимагає від КНУ списки студентів, які протестують - джерело

Неділя, 1 грудня 2013, 10:42

Міністерство науки й освіти вимагає від керівництва Київського національного університету імені Шевченка надання списків студентів вузу, які беруть участь у масових акціях у підтримку євроінтеграції України й проти дій влади.

Про це повідомляють "Українські Новини", посилаючись на інформоване джерело в університеті.

За словами джерела, надання відповідних списків студентів вимагає від керівництва вузу особисто перший заступник міністра освіти Євген Суліма.

2 грудня в КНУ очікують на перевірку з Міносвіти, що буде перевіряти присутність студентів у навчальних корпусах вузу й гуртожитках.

Також 2 грудня відбудеться засідання навчальної ради університету, після якого очікується офіційна заява КНУ із приводу акцій протестів у Києві.

Як відомо, у неділю о 12.00 біля пам’ятника Шевченку в Києві відбудеться Народне віче, організоване опозицією.

30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Було затримано 35 осіб.

За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

Опозиція закликає студентів 2 грудня почати всеукраїнський страйк проти дій влади.

Ректор Київського політехнічного інституту Михайло Згуровський заявив, що разом зі своїми студентами вийде на акцію протесту у неділю.