В Апеляційному суді побили прокурора у справі "в'язня Банкової"

Вівторок, 10 грудня 2013, 13:58

В Апеляційному суді Києва, який розглядає апеляції на рішення про утримання під вартою затриманих під час сутичок на Банковій 1 грудня, побили прокурора.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-секретара прокурора Києва Яну Соболевську.

"У приміщенні Апеляційного суду невідомі побили процесуального керівника-прокурора. За його словами, це зробили народні депутати від партії Свобода", - заявила вона.

"Кілька осіб накинулися на нього, били й намагалися зірвати кітель. Співробітники судової міліції Грифон відтіснили нападників від прокурора", - розповіла Соболевська.

За її словами, зараз прокурор не може брати участь у процесі, оскільки "його заблокували депутати".

Також прес-секретар повідомила, що за фактом нападу вже відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345 КК (погроза або застосування насильства до співробітника правоохоронних органів при виконанні службових обов'язків).

Соболевська підкреслила, що кримінальне провадження "фактове", а другий процесуальний прокурор, який мав брати участь в інших судових засіданнях, не зміг потрапити в приміщення через це зіткнення

Як повідомлялося, 10 грудня у Апеляційному суді Києва відбулася сутичка між прокурорами і народними депутатами від Свободи.

Засідання у справі про зміну запобіжного заходу Роману Біленькому, затриманому після сутичок на Банковій, не відбулося. Суд переніс його за 13 грудня.