Яценюк розповів, чого опозиція чекає від Банкової

Вівторок, 21 січня 2014, 13:42

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вважає, що через глухість влади люди отримали право з мирного протесту перейти в немирний.

Про це він сказав журналістам у Штабі національного спротиву у вівторок, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Через те, що президент мовчить два місяці і ховається, ми маємо те, що маємо сьогодні на вулиці. Люди отримали право з мирного протесту перейти в немирний, тому що глухість влади і зневага до людей спровокувала те, що зараз відбувається в Києві", - зазначив Яценюк.

Він підкреслив, що перемовини для врегулювання політичної кризи поки що не розпочались:

"Ідуть технічні консультації на рівні представників адміністрації президента Януковича і представників опозиції, яких уповноважила ВО "Майдан".

За словами Яценюка, опозиція виставила чіткий перелік вимог: "На цьому етапі базові речі - відвести сили безпеки і "Беркут" з центра міста Києва і зупинити насильство, скасувати пакет диктаторських законів і відставка уряду".

"Це зараз три першочергові кроки, які необхідно зробити", - наголосив він.

За словами голови політради "Батьківщини", опозиція очікує відповіді від адміністрації президента, "що вони приймають, а що ні":

"Ми б хотіли взагалі почути, що вони хочуть. Ми прозоро сказали – ось що вимагають люди. Тепер скажіть, на що ви згодні, не мовчіть".

Щодо законів, ухвалених Радою 16 січня, Яценюк підкреслив, що шлях вирішення проблеми один - "Янукович приймав ці закони, Янукович разом із Партією регіонів має повне право і зобов’язання їх скасувати".

"Механізм є – дострокова сесія парламенту", - сказав він.