Автомайдан "поколядував" під київським СІЗО, де тримають Дзиндзю

Вівторок, 7 січня 2014, 14:45

Активісти Автомайдану приїхали з колядками під Лукянівське СІЗО, де тримають арештованих автомайданівців Андрія Дзиндзю, Володимира Кадура та Віктора Смалія.

Про це на сторінці спільноти "Автомайдан"  у Facebook повідомив організатор акції Дмитро Булатов.

"Приїхали під СІЗО. Привітаємо наших братів - Андрія Дзиндзю, Володимира Кадура та Віктора Смалія – та інших незаконно заарештованих активістів", - зазначив він.

Разом з Аавтомайданом під СІЗО приїхали активісти кількох громадських рухів та "справжні колядники з Миколаївського  району Львівщини  "Гурт Водограй".

Збір активістів Автомайдану розпочався на Європейській площі. Фото Дмитра Булатова
Активісти з колядниками приїхали під Лук'янівське СІЗО. Фото Дмитра Булатова
Фото Костянтина Погорелова
Колядники співають під СІЗО. Фото Дмитра Булатова

Як відомо, журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзю затримала 5 грудня увечері. Затримання відбувалося, за даними МВС, в рамках розслідування подій на Банковій, де 1 грудня провокатори намагалися штурмувати адміністрацію президента за допомогою бульдозера. 

Дзиндзю арештували на 2 місяці. 7  грудня його після суду перевели до СІЗО. Лідер фракції "Батьківщина" заявив, що опозиція буде готувати апеляційну скаргу на затримання Дзиндзі.

Активісту інкримінують ч. 3 ст. 286 ККУ (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя та здоров'я потерпілим).

Українська правда