В УДАРі закликають до мирного протесту і східні регіони

Вівторок, 18 лютого 2014, 09:09

"УДАР" закликатиме протестувальників лише до мирного протесту, тоді як влада намагається перетворити поміркований український народ на радикалів.   

Про це заявив депутат від "УДАРу" Віктор Чумак під час ефіру на телеканалі ICTV, повідомляє прес-служба депутата.

"Якщо політики не можуть домовитися між собою, то вони звертаються до єдиного можливого джерела своє влади – народу, і оголошують вибори. Чомусь сьогодні у нас говориться лише про парламентські вибори, і аж ніяк не про президентські, в результаті чого відбувається зсування акцентів відповідальності", - сказав він.

"В країні є всього лише одна людина, яка взяла на себе цю відповідальність у 2010 році, коли вчинила конституційний переворот", - завив Чумак.

За його словами, "у 2010 році Конституцію України змінила друкарня, і це була величезна афера".

"І зараз влада з усіх сторін "галасує" про те, щоб міняти Конституцію в законний спосіб, тоді як останню її редакцію прийняли цілком незаконно", - сказав опозиціонер.

Чумак погодився, що в Україні не відпрацьовані механізми політичного страйку.

"Я хочу звернутися до людей зі східних регіонів: сьогодні кожен день такого протистояння декапіталізує ваші підприємства. Через півроку з Росії прийдуть люди, які за копійки скуплять ці підприємства і ви залишитеся ні з чим, бо у них з’явиться власник, який буде відстоювати інтереси іншої країни. Не мовчіть", - закликав він.