"Регіонали" поскаржилися світові на тиск

Середа, 19 лютого 2014, 03:29

Низка народних депутатів від Партії регіонів поскаржилися світовій спільноті на тиск з боку "радикально налаштованих протестувальників".

Про це йдеться у зверненні, оприлюдненому прес-службою Партії регіонів у ніч на середу.

Члени парламенту попросили всі міжнародні правозахисні організації, іноземні посольства, закордонні інституції держвлади дати відповідну оцінку тиску на "регіоналів" та членів їхніх сімей "з боку радикально налаштованих протестувальників".

"Звертаємося до вас, із закликом встати на захист демократії, вільного волевиявлення і права людей об'єднуватися в політичні партії. Необхідність такого захисту диктує надзвичайна активізація в Україні праворадикальних сил неонацистського спрямування", - сказано в заяві.

"Якщо раніше в арсенал їхніх методів входили наклеп, цькування і залякування сімей активістів Партії регіонів, то зараз фіксуються факти підпалів будинків, партійних офісів, членам Партії регіонів та їх близьким погрожують фізичною розправою", - йдеться у зверненні.

У заяві наголошується, що на депутатів від Партії регіонів також чиниться сильний тиск.

"Так, народного депутата Ярослава Сухого, який перебував у лікарні, насильно забрали з лікарняної палати. Також застосували силу до його хворої дружини і, погрожуючи вбивством, змусили написати заяву про вихід з Партії регіонів. І це не поодинокі випадки", - заявляють в ПР.

"8 лютого екстремісти напали на центральний офіс Партії регіонів у Києві і підпалили його. Два працівника загинули. Жінок, які, рятуючись, намагалися вийти з офісу, радикали-нападники били кийками, знущалися над ними морально і фізично", - розповіли в політсилі.

"Трьох посадовців по-звірячому побили і взяли в заручники. Всі ці дії прикриваються гаслами боротьби за демократію і євроінтеграцію", - відзначили в прес-службі.

"Закликаємо вас, шановні друзі і колеги, дати відповідну оцінку таким проявам радикалізму та нетерпимості в Україні для того, щоб потурання насильству не призвело до непоправного - відродження нацизму в центрі Європи", - зазначили в повідомленні.

Звернення підписали депутати від Партії регіонів Олег Зарубінський, Володимир Вечерко та Олена Нетецька.

Інтерфакс-Україна