Лебедєв надсилав на Київ чотири бригади військових

Середа, 26 лютого 2014, 19:08

Генпрокуратура обіцяє покарати відповідальних за використання армії в протистояннях проти народу.

Про це заявив у середу в.о. генпрокурора Олег Майхніцький.

За його словами, прокуратура вивчає звернення керівництва Міноборони до екс-президента Віктора Януковича, яке дозволило "використати збройні сили України та державне майно для обмеження прав і свобод громадян в умовах суспільно-політичної кризи".

"Також є ще одне провадження за фактом незаконного залучення окремих підрозділів дислокованих за межами міста Києва. Це є 25-а окрема повітрянодесантна бригада міста Дніпропетровськ, 79-а окрема аеромобільна бригада міста Миколаїв, 63-тя морський центр спецпризначення з Очакова та 1-ої окремої бригади морської піхоти були залучені для участі у так званій антитерористичній операції", - сказав він.

Махніцький також додав, що з 23 по 26 лютого вже розпочато 18 кримінальних проваджень щодо здійснення незаконних дій працівниками правоохоронних органів, вчинених ними в період з 20 листопада по 19 лютого.   

Раніше депутат Анатолій Гриценко повідомляв про те, що Лебедєв надсилав дві бригади: 25-у окрему повітрянодесантну бригаду міста Дніпропетровськ, 79-а окрему аеромобільну бригаду міста Миколаїв.

Українська правда