Чечетов: Яценюк мав вибачитися перед Рибаком

Четвер, 6 лютого 2014, 11:47

Регіонал Михайло Чечетов розкритикував заклики опозиції голосувати за "неіснуючий " конституційний акт.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Рада в четвер.

"Рибак (Володимир, спікер ВР - ред.) заявляє, що на сьогоднішній день немає жодного документа, який можна було б поставити на голосування (...) Раптом виступає лідер Батьківщини (Арсеній Яценюк - ред.) і каже: є законопроект, давайте ставити на голосування", - нагадав він.

Чечетов обурився тим, що Арсеній Яценюк нібито не визнав свою помилку.

"Але якби була елементарне мужність, елементарна ввічливість (...) він (Яценюк - ред.) повинен був вибачитися (...) І він же сидить, почервонів, соромно йому стало, що відразу, так би мовити, дорікнули, що бреше", - підкреслив регіонал.

В той же час Чечетов висловив задоволення початком засідання Ради, зокрема прийняттям календарного плану. За його словами, депутати здивували представників ЗМІ.

"Журналісти розгубилися: як так, парламент, 400 осіб - і спокійно, безконфліктно (...) почав приймати конструктивні рішення", - підкреслив він.

Спроби опозиції внести зміни до Конституції одіозний регіонал жорстко розкритикував.

"Спершу вони пропонували проект постанови на коліні підписати, потім, каже, на кришці унітазу", - обурився він.

"За ту Конституцію, яка сьогодні є, адже свого часу голосували Батьківщина і Наша Україна. Тобто вони намагаються зробити конституцію під себе", - упевнений Чечетов.

Він нагадав, що ПР "не заперечує, можна повернутися (до старої версії Конституції - ред.), тільки не в тій редакції, яка була".

Регіонал також не забув нагадати про розкол в таборі опозиції, який стався у часи президентства Віктора Ющенка.

"Вони ж були членами однієї команди. Тимошенко Ющенку була готова спіднє прати! (...) А потім Ющенко в одну сторону штурвал крутив, Тимошенко - в іншу. Вони ледь систему управління не розвалили!", - підкреслив він.

Як відомо, в Раді досі тривають переговори щодо внесення змін до Конституції. Більшість формально погоджується з вимогами опозиції повернутися до парламенсько-президентської форми правління, але пропонує зробити це способом, який займе півроку або й більше часу.

Українська правда