ПУТІН ЗАПРОСИВ ЗГОДИ РАДИ ФЕДЕРАЦІЇ ВИКОРИСТАТИ ЗБРОЙНІ СИЛИ В УКРАЇНИ

Субота, 1 березня 2014, 15:56

Президент Росії Володимир Путін вніс звернення до Ради Федерації про використання Збройних сил РФ на території України до нормалізації суспільно-політичної обстановки в країні.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"У зв'язку з екстраординарною ситуацією, що склалася на Україні, загрозою життю громадян Російської Федерації, наших співвітчизників, особового складу військового контингенту Збройних Сил Російської Федерації, що дислокується у відповідності з міжнародним договором на території України (Автономна Республіка Крим), на підставі пункту "г" частини 1 статті 102 Конституції Російської Федерації вношу до Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації звернення про використання Збройних сил Російської Федерації на території України до нормалізації суспільно-політичної обстановки в цій країні", - йдеться у зверненні.

Як відомо, раніше із зверненням до Путіна виступили обидві палати російського парламенту, які попросили вжити заходів для стабілізації ситуації в Криму.

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко зазначила, що сенатори допускають можливість введення обмеженого контингенту російських військ до Криму для забезпечення безпеки Чорноморського флоту РФ і росіян, які там перебувають.

Згідно з російським законодавством, для вирішення питання про направлення обмеженого контингенту за кордон глава держави звертається до верхної палати парламенту, а та у свою чергу на своєму засіданні ухвалює відповідне рішення.

Українська правда