У Москві "зганяють" людей на мітинг за введення військ в Україну

Неділя, 2 березня 2014, 02:42

У неділю 2 березня в центрі Москви пройде хода на підтримку рішення Ради Федерації про введення військ в Україну.

Офіційно вона називатиметься ходою "на підтримку народу України і проти провокаторів, які захопили владу в Києві", повідомляє сайт телеканалу "Дождь" з посиланням на ІТАР-ТАСС.

Участь у ході, яка розпочнеться о 17:00 і пройде від Пушкінської площі до проспекту Академіка Сахарова, візьмуть молодіжні патріотичні організації, студентські будзагони, а також всеросійська організація ветеранів "Бойове братство".

Також завтра в Москві пройде мотопробіг байкерів з "Нічних вовків".

Уточнюється, що заявка на проведення ходи була подана до мерії Москви напередодні.

Водночас, як повідомляє телеканал, в соціальних мережах з'явилися численні повідомлення про випадки примусу співробітників московських бюджетних організацій до участі у ході. Поки не вдалося їх підтвердити або спростувати.

Нагадаємо, згідно з російським законодавством, організатор зобов'язаний подати до органу влади повідомлення про проведення пікетування у строк не раніше 15 днів до дня проведення пікету і в строк не пізніше 3 днів до його проведення.

Якщо зазначені дні збігаються з неділею або неробочим святковим днем (неробочими святковими днями) - не пізніше чотирьох днів до дня проведення.