Меркель: Росія ізольована майже в усіх міжнародних структурах

Четвер, 20 березня 2014, 11:33

Канцлер ФРН Анґела Меркель пригрозила Росії економічними санкціями у випадку подальшого загострення ситуації в Україні та заявила про фактичну міжнародну ізоляцію Москви.

Про це вона сказала у четвер у Бундестазі, повідомляє "Deutsche Welle".

Поки що йдеться про розширення другого рівня санкцій, які включають у себе заборону на в'їзд до країн ЄС та блокування банківських рахунків.

Меркель повідомила, що список осіб, які відповідальні за нелегітимні дії щодо Криму з боку Росії, до яких уже застосовані санкції, "буде розширений".

У випадку загострення ситуації в Україні, Європейський Союз, за словами Меркель, готовий перейти до третього рівня санкцій.

"Без сумніву, йтиметься про застосування економічних санкцій", - уточнила канцлер.

Меркель вкотре наголосила на нелегітимності референдуму, що відбувся у Криму 16 березня, результати якого використали для обґрунтування входження українського півострова до складу Росії. Йдеться про осдносторонню зміну кордонів, нагадала Меркель.

Після російської анексії Криму Меркель не бачить нині передумов для співпраці з Росією в межах Великої вісімки.

"Доки політичний клімат не відповідатиме такому важливому формату як Велика вісімка, доти не буде більше й Великої вісімки", - заявила Меркель.

Вона повідомила також, що німецький уряд незабаром визначиться в якому форматі і чи взагалі відбудуться заплановані на кінець квітня німецько-російські консультації. "

Росія ізольована майже в усіх міжнародних структурах", - сказала канцлер.

У четвер, 20 березня, в Брюсселі розпочинається дводенний саміт ЄС, головна тема якого - українсько-російський конфлікт. На зустрічі йтиметься про подальші санкції, які Євросоюз застосує проти Росії.

У саміті візьме участь також український прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Очікується підписання в Брюсселі політичної угоди про асоціацію між Європейським Союзом і Україною.