Для Медведєва вбивства, організовані Януковичем, були недостатньо рішучі

П'ятниця, 21 березня 2014, 16:56

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв продовжує наполягати на тому, що відсторонений від посади Віктор Янукович досі є президентом.

Про це він написав у своєму Facebook.

"Криза української держави невипадкова. І викликає в усіх нас найтяжчі відчуття. Політичне безсилля влади, особиста слабкість і нерішучість президента Януковича прирекли народ України на більші страждання", - певен Медведєв.

"Люди, які вийшли на вулиці, мали право на мирний протест проти корупції й свавіллі влади", - написав Медведєв.

"Але це не скасовує факту неприпустимості захоплення влади шляхом збройного заколоту. Шляхом насильства й убивств. Янукович не був легально відправлений у відставку. А виходить, залишається законно обраним президентом, насильно позбавленим влади", - впевнений Медведєв.

"Нові влади не мають належної легітимності. І що ще гірше – взагалі не мають реальних важелів впливу на ситуацію в країні", - вважає він.

"Влада – у різних радикалів, бойовиків, бандитів. Вони ухвалюють фінальні рішення. І, швидше за все, будуть ухвалювати їх і після 25 травня. Їм нема сенсу ділитися владою з іншими. Вони хазяї на вулицях і на входах в адміністративні будівлі. А це – вкрай небезпечно. Такий спосіб керування неминуче тягне колапс держави", - впевнений Медведєв.

"Ситуація, що склалася, визначила й відсутність нормальних відносин між керівництвом урядів наших країн. Хоча, звичайно, контакти на робочому рівні зберігаються", - пояснив він.