Українські паралімпійці в Сочі "взяли" срібло і три бронзи

Субота, 8 березня 2014, 10:09

На Паралімпійських іграх в Сочі розіграні перші комплекти нагород.

Як повідомив Українській правді очільник українського Паралімпійського комітету Валерій Сушкевич, біатлоніст паралімпійської збірної Максим Яровий виграв срібну медаль у гонці на дистанції 7,5 км сидячи.

Першим на дистанції на 7,5 км сидячи фінішував росіянин Роман Пєтушков, а третє місце зайняв японець Козо Кубо, повідомляє Champion

Окрім того українська біатлоністка Олена Юрковська виграла бронзову медаль у біатлоні на дистанції 6 км сидячи, обійшовши на фініші американку Оксану Мастерс.  

Золото у гонці виграла німкеня Андреа Ескау, другою стала біатлоністка з Росії Свєтлана Коновалова. 

1. Андреа Ескау (Німеччина) - 19:12.4

2.Свєтлана Коновалова (Росія) +18.7

3. Олена Юрковська (Україна) + 27.2

4. Оксана Мастерс (США) + 30.8

5. Марта Зайнулліна (Росія) + 37.7

З двома нагородами в активі Україна посідала третє місце в командному медальному заліку: на першому місці Росія, на другому - Німеччина.

Пізніше стало відомо, що українка Юлія Батенкова завоювала "бронзу" в жіночому біатлонному спринті на 6 км стоячи. Перемогла в гонці росіянка Альона Кауфман, другою до фінішу прийшла росіянка Анна Міленіна.

Окрім того бронзову нагороду виборола  біатлоністка Оксана Шишкова. 

Напередодні українська паралімпійська збірна майже повним складом проігнорувала відкриття Ігор, але вирішила брати участь у самих змаганнях попри присутність російських військ в Криму.

Українська правда