Закриття київського метро в лютому є кримінальним злочином – ТСК

П'ятниця, 25 квітня 2014, 18:02

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради встановила, що закриття станцій Київського метрополітену у лютому було протиправним.

Про це у Facebook заявив голова цієї комісії народний депутат Генадій Москаль.

ТСК встановила, що роботу метрополітену зупинили на підставі листа Головного Управління СБУ в місті Києва та Київській області від 18 лютого року за № 51/5-41480 з інформацією про ймовірну загрозу здійснення терористичних актів на об’єктах Метрополітену.

"Насправді жодних загроз терактів не було, метро закрили у зв’язку з початком так званої антитерористичної операції під кодовою назвою "Бумеранг", під час якої було вбито й покалічено масу учасників акцій протесту", - підкреслив Москаль.

За його словами, зупинка Київського метрополітену спричинила збитки міському бюджету "в особливо великих розмірах, а громадяни України були обмежені в праві на вільне пересування".

"ТСК дійшла висновку, що в діях посадових осіб, причетних до зупинки Київського метрополітену, є ознаки злочину, передбачені ч.3 ст. 365 кримінального кодексу - "Перевищення влади або службових повноважень", та ще низка злочинів, які визначені чинним законодавством України. Матеріали, напрацьовані комісією, відправлені в Генпрокуратуру України", - повідомив голова комісії.

Як відомо, 18 лютого близько 16:00 робота Київського метро вперше за більш як 50 років була зупинена. Метро повністю не працювало близько двох діб, що спричинило транспортний колапс у столиці.