Тарута: Референдум буде, але не тоді, коли хочуть сепаратисти

Вівторок, 29 квітня 2014, 16:59

Референдум в Україні має бути проведений 15 червня.

Про це заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута.

"Ми побували з мером Донецька в Києві, ми донесли до центральної влади думку суспільства про те, що референдум необхідний. Референдум буде, але не 11 або 25 травня, як хоче Донецька народна республіка, а 15 червня. Для цього необхідне ухвалення відповідного рішення ВРУ, повинен бути спеціальний закон і він повинен бути прийнятий", - зазначив він.

Як підкреслив губернатор, під час поїздки були пред'явлені вимоги центральної влади - це децентралізація, офіційний статус російської мови та муніципальна міліція. Пропозиція щодо муніципальної міліції, за словами Тарути, не була прийнята.

Губернатор також зазначив, що незабаром відбудеться нарада з питань децентралізації за участю депутатів від різних регіонів України. У ній мають взяти участь депутати з Донецької, Луганської, Тернопільської, Львівської областей. Зустріч запланована на 6 травня. Під час зустрічі учасники обговорять початок передачі повноважень регіонам.

Як відомо, лідер фракції "Батьківщина" в парламенті раніше заявляв, що Всеукраїнський референдум орієнтовно може відбутися 15 червня цього року.

Заитання, яке може бути поставлене українцям за пропозицією його полісіли: "Чи виступаєте ви за єдину унітарну Україну з максимальним розширенням повноважень місцевого самоврядування?".

Новости Донбасса