Кличко і Оробець хочуть зобов'язати президента призначати головою КМДА мера

Середа, 9 квітня 2014, 11:57

Народні депутати, претенденти на пост мера Києва Леся Оробець і Віталій Кличко пропонують, аби головою КМДА призначався мер столиці.

Про це сказано в законопроекті №4638 від 7 квітня, повідомляють Українські новини.

Вони пропонують встановити цим законопроектом що головою Київміськадміністрації призначається президентом особа, обрана мером Києва.

Автори законопроекту вважають, що таким чином обраний киянами мер міста зможе впливати на розвиток столиці.

Крім того, Кличко й Оробець пропонують, щоб у випадку неутворення районної ради в Києві голова районної адміністрації призначався на посаду й звільнявся від посади президентом з подання мера Києва.

Разом з тим перші заступники й заступники голів райадміністрацій, повноваження яких стосуються сфери виконавчої влади, призначаються на посаді й звільняються від посад головами відповідних райадміністрацій за узгодженням з мером.

У разі утворення райрад призначення й звільнення від посад заступників голови райадміністрацій з питань здійснення самоуправлінських повноважень голови райрад погоджують із відповідними районними радами.

Як повідомлялося, Кличко відмовився балотуватися на пост президента України на користь Петра Порошенка, заявивши про намір йти на вибори мера Києва.

Леся Оробець також заявила про намір балотуватися.

Вона також висловила готовність співпрацювати з командою Кличка на виборах мера Києва, які відбудуться 25 травня, з питань, які можуть принести користь.