Росія нарощує військову міць у Криму. Готує "збройне кільце"?

Понеділок, 5 травня 2014, 11:17

Росія нарощує присутність військової техніки в Криму, а біля кордонів України ситуація поки не змінилася.

Про це повідомляє ініціатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук у Facebook.

"За оперативним даними групи "Інформаційний Спротив", на ранок 5 травня чисельність російських військ біля кордонів України й у Криму суттєво не змінилася з 1 травня", - повідомив він.

"Виняток – у Крим перекинуто до 50 одиниць авіації (бойової та транспортної), а також до 300 осіб особового складу. Офіційне пояснення – підготовка до участі в параді на честь Дня Перемоги 9 травня", - написав Тимчук.

За даними його групи, поблизу східних кордонів частини й підрозділи ЗС РФ із 1 травня перебувають у стані повної бойової готовності, тобто готові у випадку наказу негайно приступити до виконання поставлених бойових завдань.

"Крим. Реалії" також повідомляє, що Російська Федерація посилює свою військову присутність на території Криму, перекидаючи на півострів не тільки авіацію, але й військові підрозділи.

"Увесь день у суботу, 3 травня, над Кримом небо було темним від польотів авіації. Такого масованого перекидання, напевно, не було з часів окупації Криму німцями в 1941 році", - цитує видання українські ЗМІ.

За даними медіа, з материкової частини Росії перекинуто кілька десятків винищувачів. Крім того, очевидці спостерігали в небі кілька реактивних бомбардувальників типу Ту-22М.

У Києві не виключають, що посилення угруповання російських військ на додаток до наявних у Криму сил і засобів Чорноморського флоту свідчить про створення навколо південного сходу України "збройного кільця" напруженості.