У КНДР з'явилися російські крилаті ракети - The Times

Середа, 18 червня 2014, 15:11

У КНДР, незважаючи на міжнародне ембарго, з'явилися крилаті ракети російського виробництва.

Про це пише The Times.

"Північна Корея обійшла міжнародні санкції і придбала російські крилаті ракети, які потенційно можуть порушити баланс військово-морських сил на неспокійному півострові", - пише видання.

Це ракети корабельного базування, схожі на французьку Exocet, - Х-35 "Уран".

"Ракета з'являється менш ніж на секунду в кінці 50-хвилинного пропагандистського фільму, який був нещодавно показаний на північнокорейському телебаченні", - йдеться в статті.

Якщо ці кадри справжні, то вони знову доводять невдачі ембарго на поставки зброї до Північної Кореї, що діє з 2006 року.

За словами експертів, Пхеньян потенційно може скористатися цією ракетою, щоб конструювати і збирати свої ракети з великим радіусом дії, а потім продавати їх третім країнам.

Наприкінці 80-х так сталося з купленими у Єгипту ракетами Scud: на їхній основі створена північнокорейська "Нодон".

За словами автора, перед Х-35 вразливі південнокорейські корвети, бо у них немає скорострільних кулеметів і електронних оборонних засобів.

"Факт придбання ракети необов'язково означає, що Росія замішана в порушенні санкцій, так як Х-35 також поставлялася в такі країни, як Індія, В'єтнам і Бірма, що мають історію військового обміну з КНДР", - йдеться у статті.

Як відомо, останнім часом на російському телебаченні трапився різкий "корейська поворот", КНДР подається як жертва Західних санкцій, не дивлячись на які країна "активно розвивається".

ІnoPressa