Вибух у Миколаєві: рятувальні роботи завершено, людей відселили

Понеділок, 9 червня 2014, 23:08

На місці вибуху у п'ятиповерховому житловому будинку у Миколаєві завершено пошукові та аварійно-рятувальні роботи, мешканців будинку відселено.

Про це йдеться у повідомлені Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Місцевими органами влади організовано відселення мешканців першого під’їзду постраждалого житлового будинку до санаторію-профілакторію "Чайка", наразі відселено 20 осіб та 11 осіб розміщено у родичів", - йдеться у  повідомленні.

Для встановлення причини вибуху на місці події працюють експерти. Одна з можливих попередніх версій  - побутовий газ.

Під’їзд №2 житлового будинку було обстежено та підключено до водо- та електропостачання.

Жителі під'їзду можуть повернутися до своїх квартир. У будинку розпочато відновлювальні роботи.

Разом  з тим  мер Миколаєва Юрій Гранатуров заявив: щоб надати допомогу мешканця, постраждалим від вибуху, планується залучити місцевих бізнесменів.

"10 червня відбудуться переговори з низкою керівників великого бізнесу Миколаєва, щоб визначити додаткові розміри компенсації людям, щоб відновити їм моральну та матеріальну шкоду, причому не має значення, знімали чи вони квартири чи були прописані там", - заявив мер, пишуть НікВесті.

У свою чергу голова Миколаївської ОДА Микола Романчук повідомив, що підготував лист до Кабінету міністрів України.

У ньому він виклав необхідність надання фінансової допомоги постраждалим мешканцям будинку. За його словами, віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман вже повідомлено з даного приводу, а сам лист хочуть відправити 10 червня.

Також Романчук повідомив, що 10 червня будинок по вул.Молодогвардійській, 28 обнесуть будівельним парканом, а на місце прибуде київська проектна группа, яка проведе роботи для демонтажу конструкцій, їх відновлення та покрівлі.