У Криму готують артилерію для прикриття берегової лінії

Середа, 2 липня 2014, 09:54

Новий артилерійський полк для прикриття берегової лінії сформовано у Криму, у нього на озброєнні – близько 300 одиниць зброї та військової техніки.

Про це повідомляє прес-служба Південного військового округу РФ, пише ИТАР-ТАСС.

Серед озброєння – понад 60 одиниць нових артилерійських систем: протитанковий комплекс "Хризантема", 152-мм гаубиці "Мста", оснащені автоматизованої системою наведення гармати, реактивні системи залпового вогню "Торнадо-Г".

"Особовий склад військової частини сформовано за змішаним принципом. Посади, що визначають боєздатність артилерійських підрозділів, укомплектовані військовослужбовцями за контрактом. В основному це посади командирів гармат, навідників-операторів, топогеодезистів, вичислювачів, механіків-водіїв", - повідомляє відомство.

У серпні особовий склад полку візьме участь у табірному зборі ракетних військ і артилерії, який пройде в Криму на полігоні Ангарський.

Протягом місяця артилеристи будуть удосконалювати професійну виучку, нарощувати бойову злагодженість підрозділів, а на заключному етапі зборів проведуть тактичні навчання з бойовими стрільбами.

Половина занять, у тому числі стрільб, пройде в нічний час, говориться в повідомленні.