Мар’їнку і Софіївку обстрілювали бойовики, а вдавали, що то АТОвці

Понеділок, 15 вересня 2014, 13:43

14 вересня бойовики обстріляли Мар’їнку та східну частину Софіївки на Донеччині, а намагалися перекласти провину за це на українських військових.

Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу у понеділок, 15 вересня.

"Учора з боку Донецька терористи та російські військові обстріляли н.п. Мар’їнка та з боку н.п. Дебальцеве та Чорнухіне з мінометів – східну частину Софіївки Перевальського району Донецької області", - заявив він.

"Свідками цього стали місцеві мешканці. Ці обстріли бойовики намагаються видати за обстріли українських військових", - заявив Лисенко.

Крім того, у неділю "терористи та російські військові завдали артилерійських ударів по житлових кварталах у Куйбишевському та Київському районах Донецька", заявив він.

"Є жертви серед мирного населення. Внаслідок цих обстрілів пошкоджені кілька житлових будинків, в деяких виникли численні пожежі", - констатував речник РНБО.

"Вчора під ці обстріли потрапили представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які здійснювали патрулювання в Київському районі Донецька. Це змусило їх достроково завершити свою роботу", - додав він.

Лисенко також повідомив, що у Маріуполі Донецької області об’єднані сили АТО продовжують посилювати оборонні укріплення і добудовувати фортифікаційні споруди. Українським військовим активно допомагають волонтери та мешканці міста.