Журналісти розкритикували зимову форму військових від Міноборони

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 15:14

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству оборони провести експертизу форми військових на предмет теплоефективності.

Про це Яценюк розповів після огляду зразків нової форми у Міноборони в п'ятницю.

Перед цим журналісти самі проінспектували одяг і розповіли прем'єру, що більшість зразків не витримують критики з точку зору носіння у зимовий період.

 Фото УП

"Я доручив провести ретельну експертизу всього, що закуповується від спальників до одягу. Зараз буде закуплено 5 тисяч бушлатів. Думаю, що і валянки доведеться закуповувати, але це - точно не взірець української армії", - сказав прем'єр.

За його словами, неосвоєні досі Міноборони 2.6 мільярда гривень "до кінця року вже розписані під держзакупівлі. Ціни держазкупівель звірятимуться в рамках співпраці з Нацгвардією, Держприкордонслужбою та іншими силовими підрозділами".

Він також констатував нестачу аптечок для військових. Хоча Україна отримала кілька тисяч штук в рамках гуманітарної допомоги.

"Ми зараз закупили декілька одиниць броньованого медичного транспорту і до кінця поточного року на базі БТР 70 та вантажних автомобілів треба зробити і перебронювати медичну техніку", - сказав Яценюк.

Крім того прем'єр повідомив, що за рішенням міністерства охорони здоров'я українські військові отримають протигрипозні та протизастудні препарати враховуючи осінній період.

А в разі виникнення епідемій застуди може бути ухвалено рішення вакцинацію військових.

Відповідаючи на запитання, коли військові будуть забезпечені необхідним обмундируванням, Яценюк сказав, що Міноборони пообіцяло йому доправити війським велику партію до 15 жовтня.

"Про загальну кількість я на маю права говорити, але нового обмундирування зараз уже Міністерство оборони законтрактувло і отримало 70%. 30% складає обмундирування, яке знаходиться на складах НЗ. Тому прийнято рішення докупити необхідних речей на 100%", - зазначив прем'єр.

Українська правда