Близько 100 бійців "Донбасу" знаходяться в полоні

Четвер, 9 жовтня 2014, 17:34

Командир протитанкового взводу батальйону "Донбас" Володимир Бабенко заявляє, що в полоні перебувають 97 добровольців із цього батальйону.

Про це він заявив під час засідання ТСК щодо розслідування обставин трагедії під Іловайском, передає "Інтерфакс-Україна".

"97 осіб з батальйону "Донбас" перебувають у полоні", - заявив Бабенко.

Як розповів начальник штабу "Донбасу" В'ячеслав Власенко, було 4 причини, чому батальйон не відступив з Іловайська раніше, пише УНІАН.

"По-перше, при першій атаці під час прориву з першого кільця оточення загинули 4 людини, включаючи заступника командира з озброєння. По-друге, бійці батальйону чітко усвідомлювали, що вони добровільно йшли воювати і виконувати бойові завдання", - розповів Власенко.

"По-третє, якщо б батальйон здійснив спробу прориватися з оточення раніше, то приставлений до батальйонів під Іловайськом підрозділ Збройних сил був би розбитий. І по-четверте, командування батальйону "Донбас" до останнього сподівалось, що в Іловайськ увійдуть війська і займуть позиції, які зайняли добровольчі батальйони" - додав він.

Як відомо, тимчасова слідча комісія Ради щодо подій біля Іловайська має намір до 14 жовтня підготувати проміжний звіт про свою роботу.