Росія "розбереться", чому ОБСЄ не доповідає про переміщення українських військ

Вівторок, 11 листопада 2014, 14:06

Москва має намір з'ясувати, чому в доповідях спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні не відображаються дані про перегрупуваннях українських військових.

Про це заявив постпред РФ при ОБСЄ Андрій Келін, повідомляє "Інтерфакс".

"Зрозуміло, ми знаємо про те, що досить активні пересування йдуть на стороні (українських) силовиків. Про це повідомляється і в соціальних мережах, і в ЗМІ. На жаль, це не відбивається в доповідях моніторингової місії. Чому вони це не відображають – ми з цим будемо розбиратися", – сказав він.

Говорячи про колону з вантажівок і техніки без розпізнавальних знаків, які, за повідомленнями місії, були помічені в районі Макіївки під Донецьком, Келін підтвердив, що це сили бойовиків.

"Звичайно, ця колона належить ополченцям. І з типу, і з форми вантажівок випливає, що ця колона належить їм. Про це були заяви, ніяка інша колона відкрито по Донецьку не піде", – сказав постпред.

Як відомо, 10 листопада під час зустрічі з представниками України та Росії представники ОБСЄ оприлюднили інформацію про місце дислокації українських військових, зокрема – важкої артилерії.

В свою чергу спікер РНБО Андрій Лисенко висловив надію, що це більше не повториться.