Шойгу окреслив інтереси РФ: від Криму до Мексиканської затоки

Середа, 12 листопада 2014, 15:50

На території окупованого Криму Росія має намір створити самодостатнє міжвидове угруповання військ та продовжить польоти дальньої авіації.

Про це повідомив глава Міноборони РФ Сергій Шойгу, передає "Інтерфакс-Україна".

Він заявив, що Росія повинна "забезпечити військову безпеку країни та її союзників на південно-західному стратегічному напрямку".

"У цих умовах одним з пріоритетних завдань є формування повноцінного і самодостатнього міжвидового угруповання військ на Кримському півострові", - сказав Шойгу.

Він заявив, що "багато в чому це пов'язано з ситуацією, що склалася в Україні, нагнітанням антиросійських настроїв з боку НАТО і збільшенням іноземної військової присутності в безпосередній близькості від кордонів РФ".

Також Шойгу анонсував, що російські літаки дальньої авіації виконуватимуть польоти вздовж кордонів Росії і над акваторією Північного Льодовитого океану, передає "Інтерфакс-АВН".

"В обстановці, що зараз склалась, ми змушені забезпечувати військову присутність в західній частині Атлантичного і в східній частині Тихого океанів, в акваторії Карибського басейну і Мексиканської затоки", - заявив він.

Як відомо, в НАТО заявили, що РФ перекидає в Крим засоби, здатні нести ядерну зброю.

Лише за минулі вісім місяців виникало 40 небезпечних позаштатних ситуацій між НАТО та РФ, що могли призвести до загибелі людей або до військових зіткнень.