Ярош і Береза не підуть у коаліцію: хочуть свою групу

П'ятниця, 14 листопада 2014, 15:01

Члени "Правого сектора" Дмитро Ярош та Борислав Береза, яких обрали депутатами, до коаліції входити не будуть.

Про це заявив сам Береза в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ".

На питання, чи приєднаються депутати ПС до коаліції, він відповів: "Ні".

"Пропозиції були. Останнє - п'ять днів тому. Ми чітко сказали, що не будемо приєднуватися, однак будемо підтримувати будь-які позитивні законопроекти на благо нашої країни. Однак точно так само ми будемо жорстко протидіяти всім антиукраїнським позиціям", - заявив Береза.

"Саме це і змушує нас не йти в коаліцію - ми бачимо, що в процесі коаліційних переговорів в більшості своїй за деклараціями про те, що ми хочемо жити по-новому, залишаються старі технології", - пояснив він.

За словами Берези, увійти в свої фракції депутатам ПС пропонували "Блок Порошенко" і "Народний фронт".

Однак, розповів він, зараз йде робота над створенням якогось об'єднання правих сил в Раді.

"В даний момент ми цим і займаємося. Переговори ведуться з представниками "Свободи", але й не тільки. Є люди, готові до об'єднання. Але враховуючи, що всі ці люди дуже різнопланові, переговори також проходять нестандартно і багатовекторно", - заявив він.

"Єдине, що їх об'єднує - це те, що жоден з них не перебував ні в Партії регіонів, ні за будь-якої іншої старої влади. На сьогоднішній день у нас є близько 14 осіб. Для того, щоб створити групу, потрібно не менше 19-ти", - додав Береза.

Як відомо, Береза йшов в парламент по мажоритарному округу на Оболоні в Києві як самовисуванець, але він є одним із прес-секретарів "Правого сектора".

Українська правда