Бойовики й військові РФ - у стані підвищеної бойової готовності - Лисенко

Четвер, 20 листопада 2014, 14:00

За минулу добу загиблих серед українських військових немає, шість отримали поранення.

Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, терористи збільшили кількість обстрілів позицій сил АТО, бойовики та підрозділи ЗС РФ перебувають у стані підвищеної бойової готовності. 

"Втім, на щастя, загиблих серед українських військових немає, шість отримали поранення", - сказав він.

Він наголосив, що найбільш напруженою є ситуація на Луганщині. Бойовики чотири рази з артилерії, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї обстріляли опорні пункти поблизу смт Станиця Луганська. 

"Унаслідок обстрілів загинула дитяча медсестра. Прямим влученням снарядів повністю зруйновано кілька будинків", - сказав Лисенко.

На блокпостах, підконтрольних терористам в Луганській області, проводиться опитування населення щодо наявності техніки, озброєння та особового складу ЗС України у Станично-Луганському районі.

У середу на Луганщині під обстріли терористів потрапили населені пункти Попасна, Кримське, Трьохізбенка, Чорнухине, Артема, Вільхове, Пшеничне. Місто Золоте протягом минулої доби було обстріляно 4 рази. 

При цьому, за словами полковника, останнім часом фіксується посилення протестної хвилі місцевих мешканців на територіях, підконтрольним терористам.

"Зокрема, збільшується кількість мітингів проти дій так званої нової влади. Зокрема, в Амвросіївці Донецької області учора відбулась акція протесту мешканців, обурених падінням рівня життя і відсутністю заробітних плат та соціальних виплат", - сказав Лисенко.

За його словами, останнім часом подібні акції протесту проти дій терористів відбулись у Свердловську та Червонопартизанську Луганської області, Торезі і Єнакієвому Донецької області.

Українська правда