СБУ затримала "Термика" і 2 бойовиків "Кальміуса", а прикордонники - росіянина

Вівторок, 30 грудня 2014, 13:26

Працівники Служби безпеки України затримали поблизу Волновахи бойовика так званої "ДНР" на прізвисько "Термик", а в Красноармійську – 2 бойовиків бандформування "Кальміус".

Крім того, у Щасті на контрольному пункті затримали громадянина Росії, який незаконно потрапив на територію України.

Про це повідомляє речник АТО Андрій Лисенко на брифінгу у вівторок.

"Українські спецслужби успішно знешкоджують ворожих диверсантів", - сказав він.

"Поблизу Волновахи Служба безпеки України виявила та затримала бойовика бандформування "ДНР" на прізвисько "Термик", який організовував та забезпечував пропускний режим на блокпостах терористів у м. Донецьк. Вже встановлено, що ця особа пройшла спеціальну підготовку під керівництвом російських спецслужб", - повідомив Лисенко.

Неподалік від м. Красноармійськ завдяки контррозвідувальній спецоперації СБУ затримала двох громадян України – бойовиків із бандформування "Кальміус", додав він.

Один із затриманих підозрюється в умисному вбивстві інспектора патрульної служби міського відділу в Донецькій області, а другий, за даними СБУ, після втечі бойовиків залишився на звільненій території для збору розвідданих про дислокацію, маршрути пересування та тилове забезпечення українських військових.

"Також учора ввечері інша оперативна група контррозвідки неподалік м. Рубіжне виявила схрон зі зброєю, який належить бандформуванню бойовика на прізвисько "Батя", - повідомив також Лисенко.

"Зі схованки вилучено автомати зі спорядженими магазинами, гранати для гранатометів, гранати РГД-5 та Ф-1, велику кількість набоїв різного калібру та камуфляжну військову форму", - розповів він.

Крім того, на контрольному пункті "Щастя" українські прикордонники під час перевірки рейсового автобуса виявили громадянина Росії, в документах якого були відсутні відмітки Державної прикордонної служби.

"Це свідчить про те, що чоловік незаконно потрапив на територію України. Для з'ясування обставин його передано співробітникам міліції", - сказав Лисенко.