У Мінську готові за "півтори хвилини" зустріти контактну групу по Україні

Понеділок, 8 грудня 2014, 11:17

Білорусь готова провести засідання тристоронньої контактної групи щодо України, як тільки сторони домовляться про дату засідання.

Про це заявив прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик, передає "Інтерфакс-Захід".

"Як тільки зацікавлені сторони домовляться про конкретну дату проведення засідання контактної групи і повідомлять її нам, ми за півтори хвилини готові повідомити про це", - сказав він.

В той же час, в Раді нацбезпеки і оборони України обурені затягуванням процесу з боку бойовиків.

"Ті, хто зацікавлений якнайшвидше закінчити кровопролиття і встановити мир на Донбасі, не ризикуючи життями жителів регіону, прагне це зробити (провести зустріч - ред.)", - сказав спікер РНБО Андрій Лисенко, передає "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що про дату "вирішальних переговорів" 9 грудня було повідомлено заздалегідь.

"Тому будь-яка ініціатива щодо затягування переговорів викликає щонайменше подив. Українська сторона до переговорів 9 грудня абсолютно готова", - сказав Лисенко.

Він також повідомив, що готовність до зустрічі в Мінську підтвердили російська сторона і ОБСЄ.

Як відомо, в рамках тристоронньої контактної групи Україна-ОБСЄ-Росія, яка засідає в Мінську, намагаються знайти політичне вирішення української кризи.

5 вересня був підписаний Мінський протокол про припинення вогню на Донбасі, в якому були передбачені зупинка вогню, обмін полоненими, моніторинг кордону та буферна демілітаризованої смуга, виведення з України незаконних збройних формувань.

Проте бойовики постійно зривали перемир'я, а Росія, за словами Україною і Заходу, не зробила нічого, для виконання цих домовленостей.

Черговий "день тиші" і зустріч у Мінську анонсовані на 9 грудня, але бойовики "ДНР" заявили, що вони "не встигають".

Українська правда