У Криму порушили справу за передачу грошей на Нацгвардію

Понеділок, 8 грудня 2014, 12:18

Прокуратура анексованого Росією Криму порушила справу за фактом перерахування телефонним оператором для Нацгвардії України грошей, нібито утриманих із зарплат кримчан.

Як повідомляється на сайті прокуратури Криму, відомство провело перевірку за фактом перерахування телефонним оператором коштів на фінансування збройних формувань України.

Прокуратура нібито встановила, що з серпня 2014 року посадові особи Публічного акціонерного товариства при нарахуванні співробітникам із числа кримчан заробітної плати (без їх відома) утримували так званий "військовий збір".

"Усього було утримано майже 1 млн рублів у гривневому еквіваленті, перерахованих на потреби Національної гвардії України, до складу якої входять збройні формування організацій, визнаних у Росії екстремістськими", - заявляє прокуратура Криму.

Матеріали перевірки прокурор республіки Наталя Поклонська направила в Управління ФСБ Росії по Криму й Севастополю для організації кримінального переслідування.

"За результатами їх розгляду порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 282.3 КК РФ (фінансування екстремістської діяльності, вчинене особою з використанням свого службового становища)", - говориться в повідомленні.

Хід розслідування прокурор анексованого Криму узяла на свій контроль.