Міліція дізналася, що бойовики винесли з банка Курченка 900 тис. гривень

Субота, 17 січня 2015, 22:10

У Горлівці (Донецька обл.) члени незаконного збройного формування "ДНР" захопили відділення АТ "Брокбізнесбанк", з каси якого були викрадені майже 900 тисяч гривень.

Про це йдеться у повідомленні управління МВС Донецької області.

Згідно з повідомленням, до чергової частини надійшло повідомлення про те, що відділення АТ "Брокбізнесбанк" було захоплене в жовтні 2014 року.

"Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.187" Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах "Кримінального кодексу України, - повідомили в облуправлінні.

Крім того в управління звернувся представник ПАТ "Укрсоцбанк" із заявою про те, що 22 грудня в Донецьку члени НВФ проникли в магазин, звідки викрали банкомат, що належить банку, в якому знаходилося більше 26 тисяч гривень.

"Завдані збитки, включаючи вартість банкомату, склали близько 80 тисяч гривень", - зазначили в МВС.

Відкрито кримінальне провадження з попереднім правової кваліфікацією за ч. 3 ст.187 "Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище" Кримінального кодексу України.

Як відомо,  "Брокбізнесбанк" працював на ринку України з 1991 року і входив до групи великих банків. Основним власником банку є група ВЕТЭК Курченка. 11 червня Нацбанк ухвалив рішення ліквідувати неплатоспроможний "Брокбізнесбанк".

Нагадаємо, управління фінансових розслідувань Міндоходів виявило причетність службових осіб "Брокбізнесбанку" до "відмивання" коштів на суму понад 50 мільйонів гривень.

СБУ ініціювала розгляд справи стосовно факту придбання без відповідного дозволу акцій АТ "Брокбізнесбанк" рядом столичних комерційних установ.  У рамках вказаної справи здійснюється перевірка інформації про ймовірну підконтрольність зазначених комерційних структур бізнесмена Сергію Курченку.

Українська правда