Порошенко посилив контроль за діяльністю армії та військових формувань

Субота, 14 лютого 2015, 19:04

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про посилення контролю за діяльністю Збройних Сил України та інших військових формувань".

Як повідомили у прес-службі глави держави, також президент затвердив положення, яким визначається порядок здійснення контролю президента за діяльністю армії та інших військових формувань.

Документ передбачає, що інспектування та перевірка організовується Інспекцією з питань контролю за діяльністю військових формувань Головного департаменту з питань нацбезпеки та оборони адміністрації президента.

Контролю підлягає діяльність: Збройних Сил; Національної гвардії; Державної прикордонної служби; Державної спеціальної служби транспорту; Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України та Управління державної охорони, а також Служби безпеки та Служби зовнішньої розвідки у відповідності до чинного законодавства.

Мета роботи Інспекції - визначення здатності відомств та їх структурних підрозділів виконувати поставлені завдання та відповідності їх діяльності Конституції та нормативним актам.

"Вивченню підлягає стан бойової і мобілізаційної готовності, забезпеченості військових формувань матеріально-технічними засобами; медичного забезпечення та організації лікувально-профілактичних, санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів ; кадрової політики, соціального захисту та виконання програм реформування і розвитку ЗСУ та інших військових формувань", - йдеться у документі. 

Інспектування та перевірка здійснюється згідно з планами контролю за діяльністю військових, що затверджуються Президентом. 

Українська правда