Бойовики укріплюються у районі Дебальцевського плацдарму - Тимчук

Понеділок, 2 лютого 2015, 08:58

У вихідні в районі Дебальцевського плацдарму бойовики нарощували сили, які ведуть активний наступ на українських військових.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" і депутат Дмитро Тимчук, повідомляючи, що на даний момент у активних діях у районі Дебальцевського плацдарму бере участь близько 3,5 тисяч бойовиків із технікою.

"Протягом минулих вихідних (31.01-01.02) у районі Дебальцевского плацдарму російсько-терористичні війська намагалися нарощувати тактичну щільність своїх підрозділів, які ведуть активні бойові дії, шляхом масування сил і засобів на певних напрямках", - пише Тимчук.

"Крім того, на Вуглегірському напрямку відзначається спроба їх ешелонування з метою створення тактичного резерву для введення "у прорив", - додає він.

Джерела групи ІС відзначають перекидання через Макіївку та Єнакієве, а також Алчевськ і Стаханів "підкріплень для формувань супротивника, які ведуть бої в районі Дебальцевого, для відновлення їхньої боєздатності після втрат, яких вони зазнали у ході попередніх спроб оточити угруповання українських військ на плацдармі".

"Усього протягом останньої доби терористи перекинули у даний район близько 55 одиниць бронетехніки (35 од. – через Макіївку і Єнакієве, 20 од. - через Алчевськ). Відзначається також перекидання живої сили (в основному критими вантажівками, але й частково на броні). Усього перекинуто понад 1 200 осіб", - пише Тимчук.

Крім того, за даними ІС, супротивник далі веде інженерні роботи на певних ділянках у районі північніше Ясинуватської розв'язки, а також північніше н.п. Пантелеймонівка, і "спроби зайняти вигідні рубежі й позиції (транспортні вузли й розв'язки, висоти, перехрестя й шляхопроводи)".

"Також супротивник намагається зміцнитися уздовж траси Горлівка – Донецьк з метою прикриття тилу й лівого флангу свого угруповання, зосередженої для дій у районі Дебальцевого", - пише Тимчук.