Російський депутат порівняв обстановку в РФ з масовим психозом в Німеччині 1933

Середа, 25 лютого 2015, 18:42

Російський депутат порівняв обстановку в Росії з масовим психозом в Німеччині 1933 року.

Про це в середу на прес-конференції в Києві заявив депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов - єдиний депутат, який у березні минулого року проголосував проти анексії Росією Криму, передає Укрінформ.

"У Росії зараз обстановка такого масового психозу. Я, звичайно, в той час не жив, але судячи по книжках, які читаєш, це дуже нагадує обстановку Німеччини 33-го року, коли люди в полоні якоїсь ідеї, і їм дуже комфортно бути в полоні якоїсь ідеї, тому вона знімає відповідальність перед тим, як жити ", - сказав він.

За його словами, Кремль намагається переконати російське суспільство, що це нібито Америка намагається поневолити Україну. А Москва - що в Криму, що на Донбасі - виступає виключно в ролі такого собі "миротворця" на стороні "братньої" України.

"Дуже дискомфортно про себе (російський народ - ред.) Сказати, що ми - агресори. Дуже дискомфортно визнати, що якраз ми підтримуємо фашистів, що ми проливаємо кров, що ми є джерелом насильства. Набагато комфортніше говорити, що ми - миротворці, і ми хочемо доброго, просто нас не розуміють ", - заявив Пономарьов.

В іншому випадку, за його словами, якщо визнати, що росіяни "погані, тоді треба негайно бунтувати, брати зброю і йти скидати цю владу, до чого більшість в Росії на даний момент ще не готове".