У Миколаєві затримали депутата облради за сприяння терористам

Четвер, 5 лютого 2015, 14:07

У Миколаєві взяли під варту депутата обласної ради Миколи Макшина за підозрою в сприянні терористам і приниженні національної гідності українців.

Про це повідомили в місцевій прокуратурі, передає "Громадське радіо".

4 лютого Центральний районний суд Миколаєва ухвалив взяти депутата під варту.

Проти Макшина було відкрито кримінальні провадження відразу за двома статтями: сприяння діяльності терористичної організації і приниженні національної честі та гідності громадян України.

Сам депутат не вважає себе винним в інкримінованих йому злочинах і вважає, що його слова перекрутили.

В кінці січня Макшин в редакції російського пропагандистського агентства "ANNA-news" сказав, що миколаївці, які брали участь у Євромайдані, скоро "перефарбуються" і будуть зустрічати російські танки.

"Вони точно так само перефарбуються, якщо їм дадуть таку можливість. Тобто, є москалі - сьогодні, а завтра вони вийдуть з хлібом і сіллю, як вони зараз з хлібом і сіллю виходять до американського посольства, умовно з хлібом і сіллю, точно так само вони вийдуть з хлібом і сіллю зустрічати російські танки, якщо що-небудь станеться", - заявив Машкін.

Зараз Машкін є членом правління миколаївського осередку Партії розвитку України.

Арешт свого соратника у партії назвали диктатурою і "пресом на опозицію".

Як відомо, раніше проти колишнього губернатора Миколаївської області Геннадія Ніколаєнко і екс-голови облради Ігоря Дятлова також порушено справу за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.