Бойовики сконцентрували резерви в 4 районах і накопичують міць - ІС

П'ятниця, 13 березня 2015, 11:21

Бойовики продовжують перекидання техніки й концентрацію сил на низці ділянок на Донбасі, повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Тактичні й оперативні резерви бойовиків зосереджено, за даним ІС, як мінімум у 4 районах: південніше Луганська, район Красного Луча - Сніжного, Старобешеве - Амвросіївка, Єнакієве - Макіївка.

"Зафіксовано концентрацію й зосередження підрозділів російсько-терористичних військ на ділянці Степове - Гранітне. В основному перекидання йде через н.п. Старобешеве, а також через н.п. Донецьк", - пише Тимчук у Facebook.

При перекиданні озброєнь на іншу ділянку артилерійські системи зводяться в групи й попередньо концентруються в глибині бойових порядків, зображуючи "відведення".

Також зафіксовано перекидання на дану ділянку понад 300 бойовиків.

По рубежу Амвросіївка - Комсомольське, а також у районі Сніжне - Шахтарськ зафіксовано перекидання малими групами в цілому до 35 танків, 44 ББМ і до 30 інших транспортних одиниць (вантажівок, МТ-ЛБ і ін.).

У районі Ясинуватої й Авдіївки – не лише концентрація формувань "російсько-терористичних військ", але й розгортання низки спецпідрозділів типу пересувних пунктів управління, станцій радіоелектронної боротьби, засобів ПВО.

На ділянці Майорський - Авдіївка розгорнуто різнорідну ударну тактичну групу бойовиків із базовим тиловим районом у Горлівці. Впродовж 2-х останніх діб кількість живої сили в складі даної тактичної групи зросла з 3,5 тис. до 5 тис. осіб.

До переднього краю перекидають невеликі тактичні групи зі складу даної ударної групи (зазвичай це кілька танків, близько 15-20 ББМ і кілька підрозділів із протитанковими засобами - протитанковими гарматами МТ-12 чи ПТРК - на армійських автомобілях).

У Петровському районі Донецька закінчила розгортання тактична група з бронетехнікою (усього близько 45 одиниць броньованої техніки, з яких 11 – танки, уся техніка розосереджена й замаскована). Очікується прибуття в даний район підрозділів артилерії бойовиків.

На напрямку Станиця Луганська - Щастя також триває зосередження формувань російсько-терористичних військ. Ресурси перекидають через східні райони Луганської області й Краснодон, Луганськ використовується як перевалочну базу.

На напрямку Станиця Луганська - Щастя також триває зосередження формувань російсько-терористичних військ. Ресурси перекидають через східні райони Луганської області й Краснодон, Луганськ використовується як перевалочну базу.

За останню добу на даний напрямок перекинуто не менше 600 осіб і близько 30 одиниць броньованої техніки (основна частина – 8 танків і 13 ББМ – проїхали убік Веселої Гори).

Уздовж траси Луганськ - Донецьк бойовики обладнують позиції для артилерії.

3 тактичні групи сконцентроване на ділянці Первомайськ - Стаханів (усього 28 танків, 45 ББМ і декілька мобільних підрозділів протитанкових засобів).

Також супротивник активно створює в другому ешелоні тактичні резерви. У першу чергу, за рахунок зведених підрозділів із російських найманців. Місцеві бойовики практично виставлені у перший ешелон, зазначає Тимчук