Іванчук склав список депутатів, які голосували за його відставку

Четвер, 19 березня 2015, 13:02

Депутат від "Народного фронту" Андрій Іванчук відзначив галочками частину депутатів, які голосували за його відкликання з поста керівника комітету з питань економічної політики.

Це видно на фотографіях, які на своїй сторінці у Facebook опублікував фотограф Богдан Бортаков.

"Депутати в перерві займаються різними справами. При цьому багато хто з них не в курсі, що Іванчук вже взяв "на олівець" деяких з них, хто взяв участь у голосуванні за його зміщення з посади голови комітету", – додав Бортаков.

На фотографії зафіксований момент відзначання депутатів з Блоку Петра Порошенка. При цьому видно, що в руках Іванчука декілька аркушів – очевидно, що йому надали повний список парламентарів, які прийняли чи не прийняли участь у голосуванні.

Показово, що Іванчук поставив галочки не біля всіх членів БПП, які підтримали його відкликання, а лиш біля деяких з них. Ось цей список: Володимир Ар'єв, Андрій Вадатурський, Ірина Геращенко, Григорій Заболотний, Леонід Козаченко, Аркадій Корнацький, Віктор Король, Тарас Кутовий, Федір Негой, Андрій Павелко.

Як відомо, у четвер Рада не змогла відкликати Іванчука з посади голови комітету – за це проголосували лише 149 депутатів.

Іванчук є бізнес-партнером олігарха і дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського. Саме від рішення його комітету залежить прийняття невигідного Коломойському урядового законопроекту про зниження кворуму для зібрання акціонерів. У разі прийняття цього документу, Коломойський втратить контроль над "Укрнафтою".

Наразі Іванчук не провів жодного засідання комітету, посилаючись на те, що депутати самі чомусь відмовляються ходити на засідання.

Українська правда