У ГПУ немає кримінальних проваджень, за якими Фірташ проходить як підозрюваний

Середа, 29 квітня 2015, 20:26

У Генпрокуратурі Україні нині немає кримінальних проваджень, у яких би в статусі підозрюваного фігурував бізнесмен Дмитро Фірташ.

Про це у відомстві повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

"У Генеральній прокуратурі Україні немає кримінальних проваджень, за якими Фірташу повідомляли про підозру в скоєнні злочину", - сказали в ГПУ.

У свою чергу в прес-службі МВС зазначили, що не мають інформації про те, чи повідомляли Фірташу про підозру в скоєнні злочинів.

"Слідчий є процесуально незалежною особою, інформації за прізвищами щодо висунутих підозр у нас немає", - сказали агентству в прес-службі міністерства, коментуючи інформацію, озвучену прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Раніше прем'єр-міністр заявив, що МВС відкрило кримінальне провадження за фактом злочинної змови працівниками НАК "Нафтогаз України" і компанією Ostchem, у результаті якого державі Україна завдано збитків у особливо великих розмірах.

У середу стало відомо, що Печерський райсуд Києва наклав арешт на майже 500 млн. кубічних метрів природного газу, який належить холдингу Ostchem і зберігається в спеціальних сховищах "Укртрансгазу".