У Москві хочуть провести мітинг 19 квітня

Понеділок, 6 квітня 2015, 11:54

Російські опозиціонери подали до мерії Москви повідомлення про проведення ходи й мітингу 19 квітня.

Про це повідомив ТАСС один із організаторів акції, журналіст Олександр Риклін.

"Подано повідомлення про проведення ходи від Трубної площі до Площі Революції з проведенням мітингу, заявлена чисельність учасників 30 тисяч", - сказав він.

За словами Рикліна, зазначений маршрут є для опозиціонерів головним, але повідомлення передбачає й два інших маршруту ходи. "Але всі вони в центрі Москви", - наголосив він.

Організаторами акції також виступають Ольга Романова, Георгій Сатаров, Тамара Ейдельман.

Офіційних коментарів мерії у ТАСС поки немає.

Між тим у опозиційних партіях рішення про участь в акції поки не обговорювали.

"На федеральному рівні рішення не ухвалювався. Нам би хотілося обговорити з нашими колегами політичне наповнення акції", - заявив агентству відповідальний секретар федеральної політради РПР-Парнас Костянтин Мерзликін.

Він уточнив, що члени московського відділення партії беруть участь у підготовці акції.

У партії "Яблоко" також не прийнято рішення про участь у акції. "Ми б хотіли спочатку дочекатися рішення про узгодження акції, чи буде воно чи не буде, і зрозуміти, яка це буде акція", - повідомила представник партії Галина Михалева.

За словами прес-секретаря лідера "Партії прогресу" Кіри Ярмиш, рішення щодо цієї акції не приймалося, офіційно партія в ньому брати участь не збирається, хоча "окремі члени партії можуть брати участь".

"Марш і мітинг 19 квітня організовує, які, як і попередні протестні акції у Москві, Комітет протестних дій. Далеко не завжди партії офіційно заявляли (про) свою участь у них", - пояснив позицію партій член Комітету протестних дій Сергій Шаров-Делоне.