Конституційна комісія розділилася на три робочі групи

Вівторок, 7 квітня 2015, 12:27

Конституційна комісія створила три робочі групи.

Про це у вівторок, 7 квітня, повідомила прес-служба президента України за підсумками засідання комісії у понеділок.

Робочі групи напрацьовуватимуть зміни до Конституції України за пріоритетними напрямками реформування – децентралізації, удосконалення конституційних засад правосуддя та конституційного регулювання прав, свобод і обов’язків людини та громадянина.

Голова Верховної Ради України та голова Конституційної Комісії Володимир Гройсман запропонував призначити головою робочої групи з напрацювання пропозицій із конституційного регулювання прав, свобод і обов’язків людини та громадянина суддю Європейського суду з прав людини у відставці та заступника голови Конституційної Комісії Володимира Буткевича. Головою робочої групи з розробки пропозицій із удосконалення конституційних засад правосуддя запропоновано призначити Заступника Глави Адміністрації Президента України та секретаря Конституційної комісії Олексія Філатова. Робочу групу з питань організації державної влади та децентралізації очолить безпосередньо Володимир Гройсман.

Олексій Філатов повідомив, що під час першого засідання Конституційної Комісії всім її членам було запропоновано самостійно визначитися, в яких групах вони працюватимуть, щоб на наступному засіданні, яке відбудеться вже 15 квітня, Комісія затвердила персональний склад кожної із робочих груп.

Також на наступному засіданні Конституційної Комісії планується затвердити план-графік роботи Комісії, створити Секретаріат Конституційної Комісії, який забезпечуватиме її роботу, та затвердити технічні завдання щодо напрацювання змін до Конституції за визначеними напрямками реформування.

Українська правда