У Харкові затримали росіянку, підозрювану у підриві стели та інших терактах

Вівторок, 7 квітня 2015, 13:37

У Харкові Служба безпеки України затримала ймовірного організатора вибухів у місті, в тому числі підриву стели на проспекті Правди – 45-річну громадянку Росії.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Всі фото з сайту СБУ

Згідно з повідомленням, затримана є співробітницею так званого "міністерства державної безпеки "ДНР" на прізвисько "Тереза", вона координувала злочинну діяльність диверсійних груп у Харківському регіоні.

 

"Встановлено, що на початку 2014 року вона була активною учасницею харківського "антимайдану" та проросійських протестних акцій. Згодом приєдналася до терористів у Донецьку, де була зарахована до "міністерства", яке під керівництвом російських спецслужб формує диверсійні групи для вчинення терактів в українських містах", – йдеться у повідомленні.

 

В СБУ додають, що, за завданням свого керівника на прізвисько "Док", громадянка РФ прибула у лютому до Харкова для збору розвідувальної інформації та координації діяльності диверсійно-підривних груп.

 

За місцем її тимчасового проживання виявлено саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження, антиукраїнську символіку.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Як відомо, у центрі Харкова вночі невідомі підірвали стелу з державним прапором. Цей вибух кваліфіковано як теракт.

Стела не впала внаслідок вибуху, але її довелося демонтувати.

Українська правда