У "Народного фронту" і партії Ляшка впали рейтинги - опитування

Четвер, 9 квітня 2015, 15:12

Якби вибори в Раду відбулися найближчої неділі, то до парламенту змогли б потрапити тільки 4 із 6 нині присутніх там партій.

Про це свідчать результати опитування, проведеного 13 - 20 березня центром "Соціальний моніторинг" і Український інститутом соціальних досліджень ім. Яременка спільно з відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України, пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з результатами опитування, за "Блок Петра Порошенка" готові проголосувати 16,3% усіх опитаних, за "Самопоміч" - 9,1%, за "Опозиційний блок" - 6,1%, за "Батьківщину" - 5,6%.

Водночас рейтинг парламентської партії "Народного фронту" знизився до 3,9%, Радикальної партії Олега Ляшка - до 4,1%. Таким чином вони б не подолали прохідний 5%-ий бар'єр.

Крім того, за "Свободу" і Комуністичну партію проголосували б - 2,3% опитаних, за "Сильну Україну" - 1,5%, "Правий сектор" - 2,9%, "Громадянську позицію" - 2,1%. Не брали б участі у виборах 27% респондентів, важко відповісти 16,2%.

Загалом було опитано 2,8 тис. респондентів у всіх регіонах України, окрім Криму. Опитування також проводилося на територіях Донбасу, непідконтрольних Україні.