Правоохоронці затримали 19 молодих людей біля музею ВВВ у Києві

П'ятниця, 1 травня 2015, 11:43

Правоохоронці затримали молодих людей біля музею Великої Вітчизняної війни в Києві, де відбувається акція комуністів з нагоди 1 травня.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", група з близько 15 молодих людей (деякі в балаклавах) бігла по алеї і проїжджій частині вулиці Лаврської і Лаврського узвозу вздовж території музею Великої Вітчизняної війни.

Правоохоронці побігли за молодими людьми, в результаті чого сталася сутичка під час затримання. Частина молодих людей з цієї групи зникла.

Як передає кореспондент агентства, молодих людей правоохоронці завели в автозак, машина із затриманими залишила вулицю Лаврську.

Пізніше в прес-службі столичної міліції повідомили, що співробітники міліції затримали 15 молодих людей у масках, які намагалися спровокувати учасників акції біля музею Великої Вітчизняної війни.

За інформацією міліції, затримані доправлені в одне з райуправлінь для з'ясування обставин. Правоохоронці змушені були вдатися до затримання, щоб не загострювати ситуації та запобігти провокаціям і протистоянню, наголосили у главку.

Згодом у міліції уточнили, що затримали 19 осіб. 

Щодо правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство). У міліції зазначили, що після оформлення процесуальних документів їх відпустять під особисте зобов'язання явки до суду для розгляду адміністративних матеріалів.

Даний інцидент не вплинув на акцію комуністів, вони продовжують свій захід.