G7 прагне зменшити залежність України від російських енергоносіїв

Середа, 13 травня 2015, 03:06

Міністри енергетики найрозвиненіших країн світу обговорили енергетичну ситуацію в Україні і закликали Світовий банк і МВФ приєднатися до надання допомоги Україні та іншим особливо вразливим в енергетичному секторі країнам.

Про це повідомляє ZN.ua.

"G7 прагне зменшити залежність України від російських енергоносіїв", - йдеться в спільній заяві "Великої сімки", яка була опублікована після їхньої зустрічі в Гамбурзі.

Міністри закликали, серед інших, Світовий банк і МВФ "приєднатися до спільних зусиль для надання допомоги Україні та іншим особливо вразливим європейським країнам", насамперед в енергетичному секторі.

У той же час, "Велика сімка" чекає від України подальшого реформування енергетичного ринку, щоб краще забезпечити конкуренцію.

Міністр економіки ФРН Зігмар Габріель звернув увагу своїх колег на те, що G7 потрібно бути налаштованою на довготривалу підтримку України. У свою чергу, міністр енергетики США запропонував європейським країнам імпортувати з його країни зріджений природний газ.

Як відомо, президент Петро Порошенко, на виконання зобов‘язань в рамках Договору про заснування  Енергетичного Співтовариства і інших документів з ЄС, підписав закон про ринок природного газу, яким зобов’язує облгази, більшість з яких належать бізнесменам, платити за використання газорозподільчих мереж.