Бойовики продовжують перегруповуватися на Донбасі - Тимчук

Понеділок, 18 травня 2015, 09:13

Триває перегрупування бойовиків на приморському напрямку і в районі Луганська й Донецька.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук 18 травня в Facebook.

На маріупольському напрямку: командування бойовиків намагається зосередити в районі н.п. Безіменний і північніше його тактичний резерв для підрозділів, які ведуть бої в районі Широкиного.

Ще одна зведена БТГ терористів концентрується напроти Павлополя й Чермалика. У складі – 14 танків, 26 ББМ із піхотою, велика кількість автотранспорту. Даний підрозділ на ротаційній основі діє у районі Широкиного.

У Петровському районі Донецька, на Спартаку й у північно-західній частині Горлівки розгорнуто посилені тактичні групи бойовиків, у складі 2 батальонно-тактичних груп.

"Основна маса бронетехніки відтягнута назад і сконцентрована в декількох парках бойових машин, в основному на території промислових підприємств або логістичних терміналів. Періодично зазначена бойова техніка невеликими партіями йде на передній край", - пише Тимчук.

У цілому впродовж доби зафіксовано переміщення 38 транспортних одиниць, в основному в районі Луганська, Донецька.

Основними напрямками перекидань техніки були: від Краснодона й Ровеньок на північ (Луганськ), між Луганськом і Лутугиним, від Алчевська й Перевальська на Стаханів і Первомайськ, від Дебальцевого на Горлівку.

Усередині Донецького "вузла" спостерігалися в основному рокадні переміщення між Петровським і Київським районами міста, також зафіксовано колону постачання у складі до 13 одиниць автотехніки, включаючи автозаправники й пересувні ремонтні майстерні.

Жвавий рух транспорту відзначається між н.п. Старобешеве, Іловайськ і південніше (в основному одиночний транспорт або невеликі конвої по 2-3 одиниці транспорту), також у напрямку Докучаєвська пересувався транспорт, вантажений ящиками з боєприпасами.

Бандформування "Призрак", що прибуло раніше до Алчевська (до 80 осіб і близько 6-7 одиниць ББМ із 3-ма вантажівками) відбуло на північний схід. Передбачувана поява бандформування – на ділянці Новотошківське–Донецьке.

На позиціях бойовиків північніше Макіївки зафіксовано появу 4-х одиниць САУ.

На ділянці між н.п. Весела Гора й Ніколаєвка на північний схід від Луганська зафіксовано 2 посилених батальйони терористів. У складі – 22-24 танки, 46-48 ББМ, кілька дрібних підрозділів із легкими бронеавтомобілями (усього до 25 одиниць), 25 гармат ствольної артилерії та 16 установок РСЗО, іде постійне поповнення технікою та особовим складом.

"У другому ешелоні російсько-терористичних військ відзначається наявність зведених підрозділів із російських військовослужбовців (чисельність коливається, на постійній основі - до 1000 осіб)", - пише Тимчук.

"Фактично тилова база постачання – Луганськ. Враховуючи зосереджену в районі Слов’яносербська тактичну групу (також до посиленого батальйону, 12 танків і 25 ББМ) можна говорити про зосередження й розгортання на північно-луганському напрямку зведеної бригади бойовиків", - зазначає він.

Підрозділами бойовиків, які діють у напрямку Станиці Луганської й міста Щастя, управляють і координують один командний пункт, передовий спостережний пункт фіксувався в районі н.п. Обозне.