Саакашвілі може бути призначений на посаду голови Одеської ОДА

П'ятниця, 29 травня 2015, 20:54

Міністр екології Ігор Шевченко заявляє про можливе призначення екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі губернатором Одеської області.

Про це чиновник повідомив на своїй Facebook-сторінці.

"Ще один мерітократ призначений на керівну посаду в Україні! Михайло Саакашвілі - губернатор Одесської області!!!", - написав Шевченко. Однак пізніше повідомив, що поспішив із заявою, і остаточне рішення президент ще не ухвалив - лише отримав відповідне подання Кабміну.

Водночас заступник голови АП Валерій Чалий в ефірі програми "Чорне дзеркало" заявив, що Кабмін надіслав президенту подання про призначення Саакашвілі. 

Він зазначив, що що уряд дав свої пропозиції, а Петро Порошенко після розгляду ухвалить остаточне рішення.

"Я думаю, що по-перше, президент ухвалює таке рішення. Якби мене запитали, не як представника адміністрації, а як аналітика, який робить прогнози, я думаю, що з імовірністю 99% - так", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи підпише відповідний указ глава держави.

Прес-секретар президента Святослав Цеголко на своєму Facebook повідомив, що в п'ятницю ввечері відбудеться зустріч президента з кандидатом на посаду голови ОДА. За підсумками цієї зустрічі Порошенко ухвалить своє рішення.

Кабмін вніс подання, задовільнивши прохання Президента про призначення Михайла Саакашвілі на посаду голови Одеської ОДА...

Posted by Святослав Цеголко on 29 травня 2015 р.

13 лютого Саакашвілі був призначений головою Дорадчої міжнародної ради реформ – органу, який створений указом президента Петра Порошенка.

Як відомо, Саакашвілі відмовився очолити Національне антикорупційне бюро, бо тоді б довелося відмовитися від громадянства Грузії.

Українська правда, Інтерфакс-Україна