Блаттер залишився президентом ФІФА

Субота, 30 травня 2015, 00:18

Нинішній президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій Йозеф Блаттер зберіг свою посаду за підсумками виборів нового президента.

Про це повідомляє "ВВС".

Єдиний конкурент Блаттера, принц Йорданії Алі аль-Хусейн, зняв свою кандидатуру за підсумками першого туру виборів, в ході якого він набрав в два рази менше голосів, ніж чинний президент.

Блаттер отримав 133 голоси при тому, що для перемоги в першому турі було необхідно 140. У свою чергу його конкурент набрав 73 голоси.

 Букмекери з самого початку вважали Блаттера однозначним фаворитом.

Вибори проводилися на тлі найбільшого корупційного скандалу в історії ФІФА. Американські та швейцарські правоохоронні органи розслідують справу про отримання хабарів високопоставленими чиновниками організації. Деякі з них вже затримані.

На тлі скандалу багато міжнародних організацій звернулися до Блаттера із закликом піти у відставку. Цю вимогу підтримав і глава Союзу європейських футбольних асоціацій Мішель Платіні. Однак сам Блаттер заявив, що не може нести відповідальність за проступки кожного чиновника.

Блаттер також вважає, що найгірша корупційна криза в історії футболу пов'язана з рішенням керівного органу віддати Росії і Катару найближчі два турніру Кубка світу.