У Харкові на день Перемоги сталося кілька сутичок. Обійшлося без бійок

Субота, 9 травня 2015, 21:59

У Харкові під час заходів до Дня перемоги сталося кілька сутичок.

Як повідомляє Радіо Свобода, один із інцидентів трапився біля меморіалу Слави, де тривали урочистості: там під час словесних перепалок ветеранів із активістами проукраїнських організацій представник одного з таких обʼєднань, "Східного корпусу", В’ячеслав Дуда вибив відеокамеру з рук оператора обласного телебачення.

Дуда зазначив, що сплутав оператора з представником сепаратистського каналу "Анна Ньюз".

Під час урочистостей біля меморіалу Слави активіст проукраїнської організації  "Громадської варти", Валентин Бистриченко закликав учасників святкових заходів зняти "георгіївські стрічки".

Заступник міського голови Ігор Терехов просив проукраїнських активістів із розумінням поставитися до ветеранів і не чіпати їх через "георгіївські стрічки". Учасники, які прийшли із "георгіївською стрічкою", зазначали, що міліція просила їх її зняти.

Як відомо, на площі Свободи у центрі Харкова представники "Громадської варти" облили кефіром жінок із "георгіївськими стрічками", які вигукували: "Подяка діду за перемогу".

Усі словесні перепалки між учасниками заходів у Харкові відбулися без бійок.

Як зазначили в облуправлінні МВС,  правоохоронці відреагували на сутичку між активістами та громадянами, які зібралися на площі  Свободи з нагоди святкування Дня Перемоги.

"Правоохоронці не допустили розвитку конфліктної ситуації між учасниками заходів. З заявами щодо даного факту до територіальних органів міліції ніхто з громадян не звертався. Грубих порушень громадського правопорядку не зафіксовано", - зазначили в МВС.